Tutorial : Cum sa schimbam culoarea ochilor in Gimp in cel mai usor mod

3
2

Multi dintre voi au auzit până acum de GIMP, care este un program gratuit open source de editare foto. Deşi multi nu il folosesc datorită reputaţiei care o are adica a modul greoi de a il invata sau a lucra in el. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa il folositi pentru toate prelucrarile de imagini pe care le faceti unele unele pot fi mai usor de facut cu el.

Ca un exemplu, pe net există o mulţime de  modalităţile de a schimba culoarea ochilor în fotografii, unele dintre sunt greu de parcurs si va trebuie cunostinte solide, dar există, de asemenea, o modalitate de a face acest lucru este rapid şi usor. Aceasta este metoda am sa v-o prezint mai jos.

Mai întâi de toate, dacă nu aveţi GIMP instalat descărcaţi-l de aici şi instalaţi-l pe computerul dumneavoastră; apoi alegeţi o fotografie in care sa se vada bine globul ocular, pentru acest exemplu, vom folosi aceasta imagine:

gimp eye colorPentru a începe, încărcaţi fotografia dumneavoastră în GIMP, apasati pe zoom si mariti astfel incat sa incadrati cat mai bine ochiul:


În cazul meu , 100% este destul, în cazul în care ochii din imaginea voastra sunt mai mici este posibil să aveţi nevoie de a mări mai mult.

Faceti click pe iconul Lasso din  Toolbox panel:

Apoi, faceţi clic pe o margine a irisului, mutaţi lasso-ul facand clic din loc in loc in jurul irisuluişi, până când ati conturat irisului. Dupa ce ati facut inconjorul irisului faceti clic pe primul marker adica de unde ati inceput prima data , ar trebui sa ajungeti la aceasta faza:


Apoi, faceţi clic dreapta în interiorul zonei marcate pentru  meniu , alegeţi Colors, apoi Colorize .

Va apare o fereastră pop-up, alege culoarea pe care doriţi să schimbati ochii prin mutarea în dreapta si stanga jurul slidere, aici, mergem cu un albastru natural:

Faceţi clic pe butonul OK când sunteţi mulţumit de culoare, apoi mergeti in meniul principal şi alegeţi Select , apoi None pentru a deselecta zona unde aţi selectat cu lasoul.

Facem zoom inapoi sa verificam cum arata lucrarea finala.

Daca faceti ceva greseli puteti reveni la poza initiala folosind functia Undo.

Salvaţi fişierul pe hard disk, şi fotografia dvs. este gata de utilizare pentru orice doriti voi.

Acest exemplu demonstrează ca nu tot ce tine de GIMP trebuie să fie tot atât de greu şi complicat. Cel mai bun mod de a învăţa cum să-l foloseasti, este de al încerca.


3 COMMENTS

  1. Quero saber como mudar a cor dos olhos, mas na coloração preta/castanhos escuro, para azul, cor de mel, verde. Não consigo fazer isso no GIMP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here