Laptop, Netbook sau Desktop ? Vezi care ti se potriveste aici !


Daca vrei sa iti cumperi un computer vei avea de ales intre un Desktop, un Laptop sau un Netbook. Intre cerintele tale si bugetul de care dispui te poti decide care ti se potriveste mai mult.

Un PC Desktop va avea locul sau fix la masa de birou. Acesta este compus din mai multe parti, unitatea centrala, care va avea rolul de calcul si de comanda. Unitatea optica  se va atasa deasemenea unitatii centrale. Alte componente de baza ale Desktop-ului  sunt monitorul, tastatura si mouse-ul.

Laptopul si notebookul sunt untitati complete si pot fi mutate usor dintr-o camera in alta, de-acasa la servici, sau sa va bucurati de ele in timp ce calatoriti. Laptopul are o baterie care permite folosirea acestuia oriunde intre 1,5 si 4 ore, in functie de aplicatiile rulate.

Laptopul are un monitor, o tastatura si un mouse, toate incorporate si pot varia ca marimi in functie de modelul ales.

 De ce sa optezi pentru un Netbook ?

Desi lumea le inrudeste, Laptopul si Netbookul sunt doua lucruri diferite.

Netbookul este mult mai mic si mai usor decat un Laptop. Prin designul sau are caracteristici pentru indeplinirea sarcinilor moderate, ca pentru birouri si nu  folosirea in scopuri de Gaming sau Multimedia . Daca marimea si greutatea sunt in topul preferintelor tale, Netbookul este exact ceea ce cauti.

De ce sa optezi pentru un Laptop ?

Netbookul este mult mai mic si mai usor dar si caracteristicile si functiile sunt de o disponibilitate redusa, de exemplu

Daca vrei sa ruleti programe mai complexe, Netbookul nu este cea mai buna varianta (se fac eforturi pentru eficientizarea Netbookurilor). Daca vrei ca destinatie utilizarea complexa a computerului oriunde te-ai afla, ai nevoie de un Laptop.

Deasemenea, poti opta pentru un Laptop daca vrei sa te bucuri de privilegiile oferite de acesta in confortul locuintei. Cu bateriile incarcate la maxim poti sa iti desfasori activitatea in livng, dormitor sau chiar in curte. Un PC tip Desktop iti va limita aceasta libertate de miscare, fiind destinat utilizarii intr-un loc fix.

De ce sa optezi pentru un Desktop ?

In timp ce laptopurile ofera beneficii mari in caracteristici de greutate, mobilitate si constitutie, cand vine vorba de upgrade, desktopurile sunt net superioare. Instalarea mai multor Hard Drive-uri sau dispozitive optice (DVD-ROM, DVDR, etc) nu reprezinta o problema. Chiar si inlocuirea componentelor defecte sau upgrade-ul la versiuni mai performante este realizata mult mai usor decat in cazul unui Laptop sau Netbook.

Daca ai nevoie de un computer care sa iti permita stocarea unei cantitati uriase de muzica, filme sau la care sa te joci, Desktopul devine varianta cea mai corecta. Un PC Desktop performant va costa mult mai putin decat un Laptop sau un Notebook cu caracteristici similare si daca pretentiile tale cresc, il vei putea imbunatati cu mai multa usurinta ( unitate de memorie mai mare, placa grafica mai performanta, etc)

Deci, ce vei alege ? Speram ca informatiile de mai sus te vor ajuta in decizia pe care o vei lua.

Previous Epic Games, lucreaza la ceva Epic
Next The Elder Scrolls: Skyrim - mod-uri pentru fanatici(ca mine)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *