Acasa / ETC / Pagini utile / Cum va transformati calculatorul cu Windows 8 intr-un router wifi

Cum va transformati calculatorul cu Windows 8 intr-un router wifi

Daca aveti instalat pe Pc un Windows 8 poate a-ti vrea sa stiti ca puteti converti PC intr-un router WIFI. Acest lucru înseamnă că puteți începe partajarea conexiuni dvs. de Internet cu alte dispozitive WiFi fara nici router WiFi extern . Tot ce ai nevoie este o placa de rețea wireless care suporta Hosted . Mai jos am sa va arat cum sa setati PC-ul sa fie un router WiFi pe Windows 8.

În primul rând și cel mai important lucru înainte de a începe este de a identifica dacă placă de rețea wireless a computerului acceptă acest proces sau nu . Deschide un Command Prompt ca si administrator și scrie comanda de mai jos :

netsh wlan show drivers

O sa va afiseze o lista, cautati Hosted network supported daca are argumentul Yes( Da) atunci placa voastra de retea wireless are suport pentru crearea unui hostspot Wifi .Daca apare NO atunci fie încercați actualizarea driver-ele dvs. sau sa instalati alta placa de retea.

 

wifi in windows8

Mai de departe avem nevoie de a crea o conexiune . Puteți face printr-un program dedicat sau prin utilizarea liniei de comandă . Mai jos este comanda:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=1001tutoriale key=abc123!!!

unde la ssid puneti numele retelei si la key parola aleasa pentru wifi. O sa primit un mesaj in felul urmator:

router windows 8

In continuare trebuie sa pornim conexiune de mai sus creata, cu urmatoarea comanda:

netsh wlan start hostednetwork

Dupa pornirea acesteia o sa primiti un mesaj de genul: The hosted network started.

Apasati click dreapta pe icoana de retea din partea de jos stanga alegeti din meniul care va apare Open Network and Sharing Centret in Windows 8.1 sau Network Connections in Windows 8 .In fereasta care apare alegeti din dreapte Change adapter settings alegeti conexiunea de Wifi apasti click dreapta Propreties alegeti tab-ul Sharing si bifati casuta din dreptul Allow other network users to connect through this computer’s internet connection si apasati OK.

2015-10-15_14-50-01 (Medium)

Cam asta a fost modalitatea de a va conveti calculatorul sau laptopul intr-un router Wifi fara a avea unul fizic la dispozitie.

Comments

comments

Despre Omul cu surubelnita

Vezi si

Share playlist

Creeaza un Playlist şi partajeaz-o cu prieteni tăi pe Facebook

Pentru a face un Playlist şi să partajezi cu prietenii trebuie să vă găsiţi un serviciu care face …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *