Cum transformam laptop-ul cu windows 7 intr-un wireless hotspot

8
2

Sa faceti sharing la conexiunea vostra de internet a fost tot timpul un chin. Sunt multe programe care va ajuta sa faceti acest lucru, dar sunt greu de instalat si va intreaba o serie de chestii tehnice si de securitate, asa ca nu multi nici nu le incearca.

Dar toate acestea sunt pe cale sa se schimbe, multumita  pachetului din Windows 7 numit Virual Wi-Fi.

Ideea este simpla : sistemul de operare poate sa virualizeze orice placa de retea Wi-Fi ca sa apara pentru celalalte adaptoare ca si un router wireless, prin urmare orice echipament electronic compatibil Wi-Fi o sa se poata conecta  la d-voastra (de ex. alt calculator, laptop, Iphone). Daca da-ti Sharing la conexiunea de internet prin duplicatul placi wireless aveti un router in toata regula cu internet.

Ca sa faceti sa mearga acest lucru nu este greu trebuie sa gasiti si sa instalati un driver virtual la placa d-voastra Wi-Fi, in princiu sa fiti la zi cu driverele pentru Windows 7 de placa de retea la zi daca nu updatati-le la zi.Nota  : Nu toate adaptoarele suporta aceasta virtualizare.

Deschideti un command prompt (scrieti cmd in casuta search).

Scrieti urmatoarea comanda:

[blockquote]netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ReteauaMea key=Parola[/blockquote]

apsati Enter. Schimbati “ReteauaMea” cu numele retelei voastre si “Parola” cu parola care doriti si mai greu de ghicit.

In acelasi command prompt scrieti in continuare,

[blockquote]netsh wlan start hostednetwork[/blockquote]

apasati Enterpentru pornirea adaptorului virtual.

Acum mergeti in  Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Centre > Change Adapter Settings, click-dreapta pe conexiunea de internet apasati Properties. Click pe Tabul Sharing , selectati butonul  “Allow other network users to connect…”, selectati adaptorul virtual Wi-Fi  – si asta e.

Orice aparat cu Wi-Fi activata ar trebui sa vada reteaua voastra cu numele definit anterior . O sa se poata conecta la ea folosind parola introdusa si instant si conexiunea de internet.

Daca faceti mai des acest lucru puteti face un fisier .bat care sa ruleze comenzi fara a fi nevoiti sa le scriem.

8 COMMENTS

  1. salutare,merge foarte bine am incercat de pe laptop,si ma pot conecta si la iphone si la toate :),ms frumos merge brici 🙂 !!!

  2. Din pacate imi scrie pe Samsung s2 , android ics , se obtine adresa ip … si nu merge sa ma conectez , stii cumva de ce ?

  3. PROBLEMA REZOLVATA: dupa ce faceti toate setarile de mai sus, intrati in comand promptul de la calculatorul pe care vreti sa il conectati (start-> tastezi “cmd”-> Run as Administrator), si ii dati comanda ipconfig/renew, asteptati cateva secunde si MERGE. Asa mi-am rezolvat eu problema 😀

  4. Va rog, pote raspunde cineva !
    Pe laptop am realizat setarile si imi apare reteaua de partajare, ca fiind conectata si asteapta sa se conecteze cineva. Am introdus un stick/modem usb mobil, internet de la RDS, care deasemenea apare conectat. PROBLEME E CA NU GASESC SUB NICIO FORMA CU TELEFONUL ACEA RETEA DE PARTAJARE CARE AM FORMAT-O.

  5. Civilizat ar fi sa raspundeti la intrebari, nu sa le stergeti ! Dar scuze ! Suntem in Romania, orice e posibil !

  6. am facut exact ce trebuie , imi apare pe telefon reteaua , ma conectez cu succes dar nu imi merge interneteul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here