Cum sa imbunatim performantele consolei PlayStation 3?


Daca v-ati saturat sa observati cum apar texturile cu intarziere in jocuri precum RAGE, BRINKTES: Skyrim,  (care sufera si de un lag infernal), Enslaved, etc. dar doriti in acelasi timp ca si celelalte jocuri din colectia voastra sa se incarce de pe hard-disk mult mai repede, atunci va recomand sa va cumparati un Solid State Drive (SSD) fiindca va ajuta incredibil de mult. Un astfel de SSD va ajuta si la rularea instantanee a anumitor fisiere de pe consola voastra.

Ce este un SSD?
SSD-urile sunt niste dispozitive de stocare revolutionare si performante, care in timp vor inlocui batranele hard disk-uri. Acestea sunt construite exclusiv din chip-uri flash NAND (ca un fel de stick-uri usb), nu au parti in miscare, asa ca sunt rezistente la socuri si foarte rapide. Un SSD de 60 GB poate fi achizitionat si la pretul de 488,96 RON din magazinele de specialitate, suma investita isi va arata valoarea in timp si nu numai. Da,intradevar SSD-urile sunt inca destul de scumpe dar odata ce va incepe sa coboare preturile va fi un must have pentru toti, fie PC sau consola.

De ce spun asta?

Pentru ca recent un site de specialitate a publicat diferentele dintre un HDD de laptop care il are PS3 si acest SSD instalat. Concluziile dupa un astfel de experiment sunt destul de evidente. In jocurile precum RAGE, Enslaved, Brink, a rezolvat aproape de tot acele texture pop-in cat si lagul infernal de care sufera Skyrim doar pe consola PS3. Nu a eliminat toate probleme asta deoarece consola dispune de o memorie RAM foarte mica si anume 512 MB, iar daca ar fi avut mai multa memorie testele ar fi spus din nou alceva. Dar daca doriti sa stoarce-ti tot ce poate consola PS3 atunci repet, luati-va un SSD.

Desigur comparatiile unui SSD pe consola si acelasi SSD pe calculator sunt fara rost deoarece pe PC, SSD-urile isi arata cu adevarat puterea, aici din cauza marimii RAM-ului si sistemului de operare. Probabil urmatoarele generatii de console vor fi echipate cu o memorie mult mai mare si cu aceste SSD-uri pentru performante cu adevarat Next-Gen.

Daca va intereseaza sa cititi tot articolul in limba engleza despre puterea SSD-urilor in PS3 si cu explicatii video, intrati aici.

Previous Call of Duty: Modern Warfare 3 - Free Weekend
Next Cum sa verificam daca un dispozitiv USB a fost folosit in calculatorul nostru

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *