Cum protejam un fisier in Word si Excel 2010, parolam un fisier xlsx : Tutorial Office

1
3

De multe ori dorim sa ne protejam documentele de ochi celor curiosi sau numai sa protejam documente de la scrierea accidentala sau voita in el. In continuare o sa va arat cu sa protejati un document de Word sau Excel in mai multe feluri de protectii.

Pentru a face aceste protectii apasati pe File intr-un document deschis (cel pe care vreti sa-l protejati)   apoi pe Info si in dreapta pe  Protect Document.

Va apar mai multe optiuni care o sa vi le prezint in continuare

Mark as Final – face ca documentul sa fie Read Only adica nu se mai poate scrie in el, va ajuta sa preveniti pe alti sa poata sa il modifice.

Encrypt with Password – puteti pune parola pe fisier, va apare o casuta de dialog in care va cere sa introduceti parola.

Restrict Editing – de aici puteti controla ce modificari pot face utilzatori pe document.

Restrict Permission by People – aceasta restrictie este patentat de microsoft pentru a restrictiona accesul anumitor persoane sau raspandirea lui pe internet sau pe mail a documentului, pentru a putea folosi aceasta functie trebuie sa instalati programul de la microsoft (Information Rights Management in the 2007 Microsoft Office system) si sa aveti un Windows Live ID.

Add a Digital Signature – adauga o semnatura vizibila sau invizibila.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here