Acasa / Aplicatii / Cum activam ” Task Manager ” pe Mac

Cum activam ” Task Manager ” pe Mac

Multi utilizatori noi de Mac provin din mediu de lucru Windows care sunt obisnuiti sa acceseze Task Manager pentru a opri procesele care blocheaza sistemul de operare. Mac-ul are si el propriul Task Manager dar sub un alt nume : Activity Monitor. Acest Activity Monitor este similar Task Manager-ului din Windows, adica cu el poti opri procese sau programele blocate din Mac OS X.

how to kill processes in Mac

Tineti minte ca Task Manager pentru Mac = Activity Monitor!

Daca sunteti obisnuit in Windows sa porniti Task Manager prin apasarea tastelor Control+ALT+DEL, i n Mac OS X este putin diferit. Se poate porni direct din directorul unde este instalat sau folosind aplicatia Spotlight petru acces mai rapid din tastatura.

Activity Monitor este localizat in directorul /Applications/Utilities/ . Cea mai rapida cale de a deschide Activity Monitor in Mac OS X folosind tastara este de folosi Spotlight :

  • Apasati Command+Spacebar pentru a porni caseta de cautare Spotlight
  • Scrieti “Activity Monitor”
  • Apasati tasta Return pe “Activity Monitor” din rezultatul cautari in spotlight
  • Acum sunteti in Activity Monitor de unde puteti manipula programele si procesele
Din Activity Monitor apasati clic pe programul care doriti sa-l opriti apoi clic pe pictograma mare rosie din partea stanga jos din fereastra pe care scrie “Quit Process” . O sa primiti un mesaj de avertizare dupa cum urmeaza :
Apasati pe butonul “Quit” pentru a parasi aplicatia dorita. Daca aplicatia nu raspunde puteti folosi butonul “Force Quit” pentru a opri aplicatia instant fara alte mesaje de avertizare.
In fereastra Activity Monitor deschisa se mai pot vedea diferite informatii despre acetivitatea sistemul Mac ca informatii despre CPU, System Memory, Disk Activity, Disk Usage (space), si Network , navigand prin Taburile respective.

Comments

comments

Despre Omul cu surubelnita

Vezi si

usb history

Cum sa verificam daca un dispozitiv USB a fost folosit in calculatorul nostru

Daca doriti sa vedeti ce dispozitive USB au fost folosite pe calculatorul vostru sau in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *