Trending »

Ce este alg.exe şi ce rol are? : Procese Windows

on decembrie 30 | in Procese windows | by | with 1 Comment

ALG.EXE REZUMATUL PROCESULUI :

Nume intreg al procesului: Application Layer Gateway Service

Advertisment

Proprietar / Developer : Microsoft Corp

Parte din : Microsoft Internet Conexiune Sharing (ICS) / Windows Firewall

Locaţie Valabila: C: / Windows/System32 /

Amenintare Virus / Spyware alg.exe - Daca este in alta locatie decat în locaţia sa.

Alg.exe este un proces de bază a sistemului de operare Microsoft Windows XP, precum şi Windows Vista . Alg.exe facilitează conectarea diferitelor cereri third party cu programe de pe Internet. Exemple de astfel de programe sunt FTP software-ul, clienti IM etc Acesta funcţionează ca un supliment al Windows Firewall şi permite aplicaţiilor sa comunice cu serverul prin intermediul diferitelor porturi TCP / UDP prezente pe computer.

Dacă terminam procesul alg.exe, protocol de securitate calculatoarele ar închide toate porturile de comunicare de pe sistemul dumneavoastră si ar pierde conexiunea la internet.

Amplasarea unui proces specific vă permite să

ştiti dacă procesul este autentic şi nu este un virus sau spyware. Localizarea corectă a alg.exe este C: / Windows/System32 / … … Dacă este situat într-o altă locaţie sunt sanse computerul este infectat cu un malware, care încearcă să imite procesul de alg.exe. Puteţi verifica locaţia acestui proces prin intermediul Windows Task Manager în tab-ul “Processes”.
Aşa cum se arată în imaginea de mai jos, în Windows Vista, puteţi pur şi simplu da click-dreapta pe numele procesului şi se ajunge la locaţia sa. In Windows XP nu puteti face asta.

Prcesul alg.exe

Cum sa confirmam ca procesul alg.exe nu este compromis de un malware

Există câţiva paşi pentru a verifica dacă procesul alg.exe unul veritabil si nu un proces al unui spyware.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a utiliza Sysinternals Process Explorer.Il puteti descarca de aici.Il porniti cu ProceXP.exe. El are o caracteristică unică care vă permite să verificaţi dacă procesul este într-adevăr unul real.

Deschideti Process Explorer şi a localizati procesul alg.exe în procesele enumerate. Faceţi clic-dreapta pe el şi faceţi clic pe “Properties”. Faceţi clic pe tab-ul ”Image” în fereastra de Proprietăţi.

Procesul alg.exe

Aici se arată atât localizarea efectivă a procesului, precum ne spune si daca a fost verificat digital cu proprietarul (în acest caz, Microsoft Corp). După cum se vede ne spune că nu sa verificat. Faceţi clic pe butonul de verificare (Verify) şi programul Process Explorer va verifica pe serverele Microsoft dacă fişierul care este comparat este un proces legitim şi nu a fost înlocuit sau compromis într-un fel. Fiecare proces are o semnătură digitală unica în cazul în care Process Explorer arată că procesul a fost verificat atunci este unul legitim.

Procesul alg.exe

Daca aveti intrebari sau stiti mai multe despre acest proces scrieti un comentariu.

Advertisment

Comments

comments

Pin It

Related Posts

One Response to Ce este alg.exe şi ce rol are? : Procese Windows

  1. michala spune:

    Cum pot elimina exe ALG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »

Wallpaper

Ce ruleaza in Windows

Remove virus

Cerinte sistem

ETC

Comentarii Recente

Cautare

cazare Romania

Recente

Scroll to top
Citește articolul precedent:
1300
5 ponturi simple despre cum sa facem un calculator sa mearga mai rapid

Putine lucruri sunt mai enerante decat un calculator care merge incet.Daca lansarea unei aplicatii dureaza "ani" sau pana va porneste...

Închide