5 ponturi simple despre cum sa facem un calculator sa mearga mai rapid

1
1

Putine lucruri sunt mai enerante decat un calculator care merge incet.Daca lansarea unei aplicatii dureaza “ani” sau pana va porneste sistemul puteti sa va pregatiti cina atunci acest tutorial o sa va fie de folos, am sa va spun niste ponturi simple pentru a face un calculator sa se miste mai rapid.

1. Dezinfecteza

Cand un calculator porneste greu fara nici un motiv aparent primul lucru care ar trebui sa-l faceti este sa instalati un program antivirus sau anti malware si sa porniti o dezinfectare de virusi sau programe malware. Virusi si programele malware fura din resursele sistemului de operare sau va consuma banda de internet caz in care sistemul va merge greoi sau internetul abia se misca. Pe net sunt o multime  de programe antivirus gratuite, cel care ocupa cea mai putina memorie este Microsoft Security Essentials . Pe langa antivirus va recomand sa mai folositi si  Malwarebytes pentru a scoate programele malware si alti virusi care nu sunt gasiti de majoritatea programelor de antivirus.

2. Configurativa Startup

Daca asteptati mult pana va apar icoanele pe desktop sau calculatorul porneste foarte greu, acest lucru se intampla cand exista foarte multe programe care pornesc automat la deschiderea Windows si va incetineste calculatorul.In cele mai multe cazuri nu aveti nevoie de toate ele, le puteti porni oricand aveti nevoie de ele.

Ca sa le oprim sa mai pornesc in mod automat apasati pe Start – Run – si scrieti msconfig si apasati Enter si va apare o fereastra in care selectati Tab-ul Startup


aici puteti debifa programele care nu mai doriti sa porneasca ca Skype, sau alte programe IM , Acrobat speed launcher si altele care nu le doriti. Atenti insa sa va uitati de unde pornesc sa nu fie componente vitale ale sistemului de operare.

3. Curatati Desktop-ul

Daca desktopul vostru este plin de icon-uri si alte fisiere, ar trebui sa le mutati sau sa le stergeti cele care nu vi le trebuie. Un desktop incarcat manca resursele calculatorului si va incatineste sistemul de operare.Daca vreti sa castigati si mai multa memorie folositi in loc de un wallpaper o culoare simpla pentru background. Facand acestea calculatorul o sa porneasca mai repede si o sa aveti mai mult RAM.

4. Curatati Hard Disk-ul

Prin activitatea zilnica calculatorul creeaza o multime de fisiere temporare care ocupa o  importanta dimensiune pe hard. Nu o sa va vina sa credeti dar se pot acumula chiar cativa gigabytes intr-o singura luna. Stergand aceste fisiere o sa va mareasca viteza calculatorului si a altor programe ca si Windows search, prorame antivirus si programe de defragmentare. Pentru a sterge aceste fisiere folositi Disk Cleanup tool din Windows , Start – Programs – Accessories – Disk Cleanup sau programul CCleaner.

5. Defragmenteaza Hard Disk-ul

Defragmentarea este una din cele mai bune trucuri sa faceti calculatorul sa lucreze mai rapid. Asta se intampla pentru ca un hardisk fragmentat creste dramatic viteza de deschidere a programelor. Windows are propriul program de defragmentare, dar nu este unul foarte bun (in cazul in care folositi Windows 7 programul de defragmetare este destul de bun). De aceea este bine sa folositi un program conceput ca sa faca acest lucru de pe net.

Aceste lucruri sunt cele mai simple metode pentru a mari viteza calculatorului vostru.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here